Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Ford Transit Connect

Op zoek naar een compacte bedrijfswagen van het Amerikaanse Ford? Dan is de Ford Transit Connect zeker het overwegen waard met zijn betrouwbare en efficiënte karakter. Deze compacte bus is de op één na kleinste bedrijfswagen van Ford. Maar tegelijkertijd is hij een enorm populair model onder koeriers en vakmensen. Benieuwd waarom veel ondernemers kiezen voor de Ford Transit Connect?

Ontdek hier alle voordelen en kenmerken van de Transit Connect, zodat jij straks een weloverwogen keuze kan maken voor je bedrijf!

Voorraad bij Van der Wal Vans

Eigenschappen van de Ford Transit Connect

Voor ondernemers is de keuze van de juiste bedrijfswagen cruciaal. De Ford Transit Connect biedt de perfecte balans tussen afmetingen en laadruimte.

Deze veelzijdige bedrijfswagen is ideaal voor koeriers in stedelijke omgevingen en ondernemers die flexibiliteit zoeken. Het robuuste karakter en zijn laadruimte van 3,6 kuub maakt het een wendbaar voertuig. De 1.5 EcoBlue dieselmotor zorgt daarbij voor krachtige prestaties met een relatief laag brandstofverbruik. Dit maakt de Transit Connect geschikt voor zowel stadswegen als op de snelweg.

Hieronder benoemen we een voor- en nadelen van de Ford Transit Connect:

 

Voordelen

Compact maar ruim: Als een van de kleinere modellen in van de Ford Transit-familie, biedt de Transit Connect toch tot 3,6 kubieke meter laadruimte. Dit maakt het een favoriet onder koeriers die vaak in druk stadsverkeer opereren en voor ondernemers die flexibiliteit waarderen.

Diverse afmetingen: De Transit Connect is verkrijgbaar in verschillende lengte- en hoogtecombinaties. Hierdoor kan je de perfecte afmetingen kiezen die passen bij jouw specifieke zakelijke behoeften.

Slimme opbergruimte: Afhankelijk van het model en de LH-combinatie heeft de Ford Transit Connect een slim laadschot. Dit stelt jou in staat om goederen tot een lengte van 4 meter te vervoeren. Dit geldt voor Trend en Limited bestelwagens.

Nadelen

Laadruimte: De Transit Connect heeft weliswaar een laadruimte van 3,6 kuub, maar voor de ondernemer die behoefte heeft aan meer laadruimte, zijn andere modellen van Ford wellicht een betere keuze. Bijvoorbeeld de Ford Transit, of de Ford Transit Custom.

Beperkte basisuitrusting: De standaardconfiguratie van de Ford Transit Connect biedt slechts een beperkte set aan functies en technologieën. Om te profiteren van de gewenste voorzieningen, moet je mogelijk extra opties toevoegen.

Verminderd comfort bij volle lading of op hobbelige wegen: In situaties waarin de Ford Transit Connect volledig beladen is of op ongelijke wegen rijdt, kan het rijcomfort voor sommige gebruikers minder verfijnd aanvoelen in vergelijking met bepaalde concurrenten.

Afmetingen Ford Transit Connect

De Ford Transit Connect is de derde grootste bestelbus in het Ford-assortiment, met een beschikbare laadruimte tot wel 3,6 kubieke meter. 

Wat de Ford Transit Connect nog veelzijdiger maakt, is dat hij verkrijgbaar is in verschillende lengte- en hoogte combinaties. Hierdoor kunnen ondernemers kiezen voor de afmetingen die het beste bij hun behoeften passen.

Ben jij juist op zoek naar een grotere bedrijfswagen? Overweeg dan ook de Ford Transit Custom of de Ford Transit. 

Afmetingen Ford Transit Connect (2013 – heden):

L1/H1L2/H1
Wielbasis (mm)26623062
Lengte achteroverbouw (mm)878878
Lengte voertuig (mm)44254825
Lengte laadruimte (mm)15581958
Breedte laadruimte (mm)15381538
Tussen de wielkasten (mm)12261226
Hoogte laadruimte (mm)12691269
Hoogte voertuig (mm)18441828
Laadvolume (m3)2,93,6
Daklast (kg)100100

Afmetingen Ford Transit Connect (2003 – 2013):

L1/H1L2/H2
Wielbasis (mm)26642912
Lengte laadruimte (mm)16701920
Breedte laadruimte (mm)14901590
Hoogte laadruimte (mm)11931364
Lengte achteroverbouw (mm)749749

Populaire branches

De Ford Transit Connect is geschikt voor een verscheidenheid aan beroepen en branches. Vooral diegenen die behoefte hebben aan een compacte bestelwagen voor hun dagelijkse activiteiten. 

Hieronder zijn enkele specifieke beroepsgroepen, type bedrijven en toepassingen waarvoor de Ford Transit Connect geschikt is:

  • Koeriers- en bezorgdiensten: Voor koeriersbedrijven en bezorgdiensten is de Transit Connect ideaal voor het transporteren van pakketten, levensmiddelen, bloemen, en andere goederen. De laadruimte kan worden aangepast om aan specifieke behoeften te voldoen.
  • Installateurs en serviceproviders: Technici en servicemonteurs die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, kunnen hun gereedschappen en apparatuur gemakkelijk vervoeren in een Transit Connect. Denk hierbij aan verwarmings- en koelmonteurs, slotenmakers en elektriciens.
  • Detailhandel: Winkeliers kunnen de Transit Connect gebruiken om voorraad te vervoeren naar hun winkels. Dit is handig als ze een compacte laadruimte nodig hebben voor producten zoals kleding, elektronica of huishoudelijke artikelen.

Kortom, de Ford Transit Connect is een veelzijdige bestelwagen die zich goed leent voor kleinschalige bedrijven en ondernemers die behoefte hebben aan een compacte en efficiënte bedrijfswagen.

Het biedt een goede balans tussen laadruimte, brandstofefficiëntie en wendbaarheid, wat het aantrekkelijk maakt voor diverse bedrijfstypes.

Carrosserievormen

De Ford Transit Connect is een populaire bestelwagen die in verschillende carrosserievormen en configuraties beschikbaar is. Zo kan de Transit Connect aan uiteenlopende zakelijke behoeften voldoen. Enkele van de bekendste carrosserievormen van de Ford Transit Connect zijn:

Ford Transit Connect gesloten bestelwagen 

De gesloten bestelwagen is de meest voorkomende carrosserievorm van de Ford Transit Connect. Het is een compacte bestelwagen met een afgesloten laadruimte voor het vervoeren van goederen en ladingen.


Ford Transit Connect dubbele cabine: 

De dubbele cabine-variant van de Ford Transit Connect biedt extra zitplaatsen in de cabine. De dubbele cabine is daarom geschikt voor het vervoer van zowel goederen als personeel. Dit type voertuig heeft meestal een extra rij zitplaatsen achter de voorstoelen.


Ford Transit Connect bestelwagen met zijdeur

Sommige versies van de Ford Transit Connect zijn uitgerust met een zijdeur. Dit kan handig zijn voor toegang tot lading in krappe ruimtes of voor snelle ladingen zonder de achterdeuren te openen.

Ben je benieuwd naar de andere bedrijfswagens van Ford? Bezoek dan onze Ford bedrijfswagens pagina voor een overzicht van alle Ford bedrijfswagens.


Ford Transit Connect kopen of leasen

Bij Van der Wal Vans is het mogelijk om een Ford Transit Connect te kopen of financial leasen. Wil je meer informatie of heb je hulp nodig bij het vinden van de ideale bedrijfswagen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van een Ford Transit Connect die het beste past bij jouw situatie. 

Neem gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten.