Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Sofie van der Zee
4 - 6 min. read
25 mrt, 2024
25 maart, 2024

Top 5 zuinigste bestelbussen in 2024

Als ondernemer heb je te maken met meerdere kostenposten. Denk aan personeel, gereedschappen, grondstoffen, boekhouding en niet te vergeten: je bestelbus om van A naar B te komen.

Met de aankomende BPM-heffing in 2025 en de introductie van zero-emissiezones in 30 stedelijke gebieden, staan ondernemers voor nieuwe financiële uitdagingen. 

Veel slimme ondernemers kiezen daarom nu al voor een zuinige en schone bestelbus om onnodig hoge kosten te voorkomen. 

Wil jij ook inspelen op de komende veranderingen en is jouw bedrijf toe aan een nieuwe betrouwbare occasion bus? Wij hebben in dit artikel de meest aantrekkelijke modellen voor je portemonnee op een rijtje gezet. 

Bekijk onze zuinigste occasion bestelbussen in 2024.

Geschreven door: Sofie van der Zee
4 - 6 min. read

1. Volkswagen Caddy

We beginnen de lijst met zuinigste bestelbussen in 2024 met misschien wel de populairste compacte bus: De Volkswagen Caddy.

De hoogwaardige afwerking en uitrustingen, de ergonomische stoelen en het brede aanbod aan radio- en infotainmentsystemen maken de Caddy een uitstekende bedrijfspartner. 

Naast zijn praktische eigenschappen heeft de Caddy ook een fantastisch zuinige motor. De Caddy maakt gebruik van Volkswagen’s nieuwste TDI dieselmotoren, ontworpen voor maximale efficiëntie en lage emissies. Ze bieden een optimale balans tussen vermogen en brandstofverbruik, wat een enorm laag verbruik tot gevolg heeft. 

 • Populairste verbrandingsmotor: Diesel
 • Brandstofverbruik: 4,0-4,8 l/100km
 • Brandstofkosten: Je betaalt tussen de €7,79 en €9,35 per 100 km aan brandstof. 

Op zoek naar een Volkswagen Caddy?

2. Citroën Berlingo

De Berlingo is enorm populair onder pakketbezorgers die in drukke steden bezorgen. De bus is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en lengtes en je kunt kiezen voor modellen met parkeersensoren en achteruitrijcamera’s.

Zo kun je zelfs de kleinste straatjes en parkeervakken in zonder schade te rijden en cruise je zorgeloos de stad door! 

Door het gebruik van lichtgewicht materialen in de carrosserie en het chassis, heeft de Berlingo een relatief laag gewicht,wat ervoor zorgt dat deze bus enorm zuinig rijdt.

 • Populairste verbrandingsmotor: Diesel
 • Brandstofverbruik: 4,3-4,8 l/100km
 • Brandstofkosten: Je betaalt tussen de €8,39 en €9,35 per 100 km aan brandstof

Op zoek naar een Citroën Berlingo?

3. Mercedes-Benz Citan

De Mercedes-Benz Citan is het luxepaardje onder de bestelbussen. De Citan staat bekend om zijn comfortabele cabine en rijervaring. Met meerdere ingebouwde veiligheidssystemen en functies, houdt de bus jou en je lading veilig. Dit maakt de Citan bijzonder populair onder timmermannen en schilders die veel losse gereedschappen vervoeren.

Bovendien maakt de Citan gebruik van moderne motortechnologieën die zijn ontworpen om de brandstofefficiëntie te verbeteren, wat zorgt voor een lager brandstofverbruik.

 • Populairste verbrandingsmotor: Diesel
 • Brandstofverbruik: 4,3-4,9 l/100km
 • Brandstofkosten: Je betaalt tussen de €8,39 en €9,44 per 100 km aan brandstof

Op zoek naar een Mercedes-Benz Citan?

4. Renault Kangoo

De Renault Kangoo is een compacte bestelbus die enorm populair is onder bezorgers. Het compacte formaat in combinatie met zijn verrassend zuinige motor maakt hem ideaal voor stedelijke ritten. Dankzij zijn formaat rijdt je met gemak door  de smalle stadsstraten en is parkeren in krappe ruimtes is ook geen probleem.

 • Populairste verbrandingsmotor: Diesel
 • Brandstofverbruik:  4,6-5,6 l/100km
 • Brandstofkosten: Je betaalt tussen de €8,98 en €10,89 per 100 km aan brandstof

Op zoek naar een Renault Kangoo?

5. Ford Transit Custom

We eindigen de lijst van zuinigste bestelbussen met de Ford Transit Custom, een middelgrote bestelbus van Ford. Door de praktische afmetingen is de Custom enorm populair onder professionals in de bouw, installatietechniek en schoonmaak

Met maar liefst 8,3 kuub laadruimte heb je genoeg ruimte om gereedschappen en goederen te vervoeren, terwijl je wendbaar blijft in smalle steegjes en straten.

De Ford Transit Custom blinkt niet alleen uit in ruimte en wendbaarheid, maar staat ook bekend om zijn brandstofefficiëntie. Zo is de Transit Custom een van de zuinigste opties in zijn klasse, ideaal voor ondernemers die kosten willen besparen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

 • Populairste verbrandingsmotor: Diesel
 • Gemiddelde brandstofverbruik: 5,0-5,6 l/100km
 • Brandstofkosten: Je betaalt tussen de €9,74 en €10,89 per 100 km aan brandstof

Op zoek naar een Ford Transit Custom?


Geen zin in een onbetaalbare bus?

Afhankelijk van je rijgedrag en de hoeveelheid kilometers die je aflegt, kan je met een zuinige bestelbus duizenden euro’s per jaar besparen. 

Zie hieronder een rekenvoorbeeld:

Stel je voor dat je 2.000 km per maand rijdt met een diesel brandstofprijs van €1,80 per liter. 

Niet zuinige busZuinige bus
Brandstofverbruik8 l/100 km4,5 l/100 km
Totale brandstofverbruik per maand160 liter

(Want 8 x 2.000 / 100 = 160)
90 liter

(Want 4,5 x 2.000 / 100 = 90)
Brandstofkosten per maand€288,-

(Want 160 x 1,80 = 288)
€162,-

(Want 90 x 1,80 = 162)
Brandstofkosten op jaarbasis€3.456,-

(Want 288 x 12 = 3.456)
€1.944,-

(Want 162 x 12 = 1.944)

Zoals te zien in het rekenvoorbeeld, kan je met een zuinigere optie aanzienlijk besparen op je brandstofkosten. Dit zou neerkomen op een maandelijkse besparing van ongeveer €126,-.

Op jaarbasis is dit wel €1.512,-, genoeg om op andere manieren te investeren in de groei en verduurzaming van je onderneming


Zuinige bestelbus kopen of financial leasen 

In een tijd van schommelende brandstofprijzen en strengere milieuregels is een zuinige bestelbus een slimme keuze. De bovenstaande bestelbussen zijn niet alleen duurzaam, maar besparen ook flink op brandstof. 

Met de aankomende BPM-heffingen en zero-emissiezones is snel kiezen belangrijk om hogere kosten en beperkte keuzes te vermijden. 

Kies vandaag en voorkom 20% prijsstijging door BPM-veranderingen in 2025. 

Ben je op zoek naar de beste deal en wil je vrijblijvend persoonlijk advies?

Laat dan hier je gegevens achter, dan neemt een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je op. 

Als ondernemer heb je te maken met meerdere kostenposten. Denk aan personeel, gereedschappen, grondstoffen, boekhouding en niet te vergeten: je bestelbus om van A naar B te komen.Met de aankomende BPM-heffing in 2025 en de

Gerelateerde artikelen:

Top 5 Bedrijfsbussen voor Stukadoors

De 5 beste bussen voor Klusbedrijven in 2024