Bereikbaar tot 23:59 (Livechat & Telefoon)

3 maanden garantie

Gratis levering door heel Nederland

100+ jaar ervaring

Bestelbus Afmetingen

Bij Van der Wal Vans weten we dat het kiezen van de juiste bestelbus belangrijk is om zo goed mogelijk je werk uit te voeren. Daarom helpen we je met de uitgebreide gids om de afmetingen van bestelbussen te begrijpen en de beste keuze voor je behoeften te maken.

Overwegingen bij het kiezen van je bestelbus

Voordat we dieper ingaan op de specifieke afmetingen en populaire modellen van bestelbussen, is het belangrijk om stil te staan bij enkele essentiële overwegingen.

Deze 3 factoren spelen een cruciale rol bij het bepalen welke bestelbus het beste aansluit bij je zakelijke behoeften.

  • 1) Laadcapaciteit: Afhankelijk van wat je vervoert, is het essentieel om een bus te kiezen met voldoende laadruimte.

    Dit zorgt voor efficiëntie en gemak.
  • 2) Wendbaarheid: In drukke stedelijke gebieden zoals Rotterdam, Utrecht of Den Haag is het belangrijk dat je bus wendbaar is.

    Een compactere bus kan in deze situaties voordeliger zijn.
  • 3) Comfort: Als je veel tijd in je bus doorbrengt, is comfort een belangrijke factor. Let op zaken als beenruimte en het aantal zitplaatsen voordat je een keuze maakt.

Het aflezen van Bestelbus Afmetingen

De afmetingen van een bestelbus worden aangeduid met een L/H-combinatie, waarbij ‘L’ staat voor lengte en ‘H’ voor hoogte. Deze combinaties helpen je bij het begrijpen van de grootte van de bus.

Bijvoorbeeld, een L1H1 model is het standaardformaat, maar de exacte afmetingen kunnen variëren per merk en model.

Verschillen in Afmetingen per Merk en Model

Elk merk en model heeft zijn eigen unieke afmetingen. Zo kan een L1H1 model van het ene merk verschillen in grootte van een L1H1 van een ander merk. Dit is belangrijk om in gedachten te houden bij het maken van uw keuze.

Categorieën van Bestelbussen en Populaire Merken

  • Kleine Bussen: Ideaal voor stadsverkeer en kleinere ladingen. Deze bussen variëren meestal in lengte van 390 tot 450 cm en in hoogte van 110 tot 130 cm. Populaire merken in deze categorie zijn de Volkswagen Caddy, Ford Transit Connect en Renault Kangoo.
  • Middelgrote Bussen: Deze bussen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van koeriersdiensten tot bouwprojecten. Deze bussen hebben een lengte van ongeveer 450 tot 550 cm en een hoogte van 139 tot 163 cm. Veelgevraagde modellen zijn de Mercedes-Benz Vito, Ford Transit Custom en Peugeot Expert.
  • Grote Bussen: Perfect voor het vervoeren van grote ladingen, met een lengte van 496 tot 739 cm en een hoogte van 225 tot 282 cm. In deze categorie zijn de Mercedes-Benz Sprinter, Fiat Ducato en Renault Master bijzonder populair.

Ontdek Onze Voorraad Bestelbussen

Ben je klaar om een geschikte occasion bestelbus voor je bedrijf te vinden? Bekijk onze uitgebreide voorraad van kleine, middelgrote en grote bestelbussen.